Autorijschool Elst (Utr)
Autorijschool Elst (Utr)

AUTORIJSCHOOL WIJS OP WEG

Rijlessen op de Utrechtse Heuvelrug (omgeving Elst, Rhenen, Amerongen en Leersum). Momenteel zijn we bezig met het bouwen van de website. Voor vragen of aanmeldingen kunt u natuurlijk gewoon contact met ons opnemen.

Bert de Jonge
instructeur

 

Oranjestraat 97
3921 BB Elst (Utr)
info@autorijschoolwijsopweg.nl
0318-304 420
06-135 694 35

Autorijschool Eslt (Utr) Wijs op Weg

Autorijschool Elst (Utr) – Na het rijexamen

Gelijk na afloop deelt de examinator in het examencentrum je de uitslag mee. Als je bent geslaagd, wordt je Verklaring van rijvaardigheid en de Verklaring van geschiktheid geregistreerd in het Centraal Rijbewijzen Register (CRB). De gemeenten en het CBR kunnen dit register raadplegen om vast te stellen of je bent geslaagd voor het examen. De registratie van de Verklaring van rijvaardigheid is een half jaar geldig, de registratie van de Verklaring van geschiktheid een jaar. Ben je nog géén 18 jaar op het moment van afrijden dan moet je eerst een begeleiderspas aanvragen. Pas als deze pas aangevraagd is kan je op het gemeentehuis je rijbewijs afhalen.

Van wie krijg ik het rijbewijs?

Van het CBR krijg je geen rijbewijs. Een dag na het slagen kan je je melden bij het gemeentehuis. Tegen overlegging van één pasfoto en het vereiste geld kun je bij het gemeentehuis in je woonplaats je autorijbewijs aanvragen. Na een aantal dagen kan je je rijbewijs afhalen.

Het beginnersrijbewijs

Je ontvangt een beginnersrijbewijs. Dit autorijbewijs is vijf jaar geldig. Als je deze vijf jaar zonder ernstige overtredingen of ongelukken rijdt, wordt dit rijbewijs omgezet in een definitief rijbewijs. Na drie overtredingen of verkeersmisdrijven kun je je beginnersrijbewijs kwijtraken. Je zult dan weer opnieuw theorie- en een praktijkexamen moeten afleggen.

Autorijschool Elst (Utr)